VESELĪGĀS
Brokastu smūtija bļoda.

Nepieciešāmas sastāvdaļas:
300 ml Alpro auzu dzēriena bez cukura
500 g saldētu zemeņu, aveņu un melleņu maisījuma
1 banāns
1 ēd. k. makas (maca) pulvera
1 ēd. k. zemesriekstu sviesta
Dekoram:
3 ēd. k. melno čia sēklu un kaltētu kokosriekstu skaidiņu maisījuma
8 zemenes
Sauja melleņu
Papildus zemesriekstu sviests
Pagatavošana (apm. 10 min)

1. Ieliec saldētās ogas, banānu, makas pulveri un zemesriekstu sviestu blenderī.
2. Pievieno nedaudz Alpro Auzu dzērienu bez cukura.
3. Sakul līdz izveidojas viendabīga masa, bet uzmani, lai tā joprojām sasalusi. Ja masa ir pārāk šķidra, pievieno vēl dažas ogas. Ja masa ir pārāk bieza, pielej vēl mazliet auzu dzērienu.
4. Ielej bļodā un pārkaisi ar zemenēm, mellenēm, čia sēklām un kokosriekstu skaidiņām, pēc tam dekorē ar papildu tējkaroti zemesriekstu sviesta. Prieks garšas kārpiņām!
Labu apetīti!
Grieķu salāti ar fetu un valriekstu mērci.

Nepieciešāmas sastāvdaļas:
100 g fetas siera
100 g valriekstu
30 ml baltvīna etiķa
10 g pūdercukura
pēc garšas sāls
75 ml olīveļļas
3 tomāti
2 gurķi
1 sīpols
2 daiviņa/s ķiploka
5 g raudenes
5 smaržīgie pipari
Pagatavošana (apm. 20 min)

1. Riekstus krāsnī apgrauzdē, rupji sasmalcina, pievieno sāli, piparus, pūdercukuru, etiķi, ķiplokus. Visu samaisa, pievieno sakapātus sīpolus un ļauj 10 minūtes ievilkties.

2. Sagriež dārzeņus, liek bļodā.

3. Pievieno gabalos salauztu fetu.

4. Pārlej ar valriekstu mērci, pārslaka ar olīveļļu.
